G-Pont a Nőknél. A női ejakulációt (vagyis a spriccelős orgazmust – ahogy emlegetni szokás) a G-pont izgatásával lehet elérni. Azonban van egy kis bökkenő, ugyanis a kutatók szerint a G-pont nem létezik – mégis sokan találkoztak már a férfihoz hasonló, női ejakulációval.

De akkor mi az igazság ezzel kapcsolatban? 

Honnan ered a G-pont elnevezése?

A G-pontról először az 50-es években esett szó. Egy tanulmányban a német származású ausztrál tudós,  Ernst Gräfenberg megemlítette, hogy létezik egy pont, ami a nők esetében, a férfiakhoz hasonló ejakulációt vált ki. 

Ez a tény abban az időben, amikor az egyenjogúság és az emancipáció még jórészt ismeretlen fogalmak voltak, nem igazán került fókuszba. Azonban a ’80-as években ismét elővették a kutatásokat, és három szexológus közreműködésével egy könyvet írtak, amiben a fent említett pontot – a felfedezője után – G-pontnak neveztek el.

A könyv megjelenése után a G-pont egyből a tudósok, a férfiak, és a nők figyelmének középpontjába került, és persze megindult a „nagy keresés”. 

Hogyan találhatod meg a „gyönyörgombot”?

A G-pont a hüvely felső falán helyezkedik el, a bejárattól kb. 3-8 centiméterre. Tapintása kissé érdesebb, szivacsszerűbb mint a hüvelyfal többi része, ugyanakkor nehezen megközelíthető.

Azonban a dolgot némileg árnyalja az a kijelentés, hogy a kutatók szerint a G-pont egész egyszerűen nem létezik

Megmutatjuk, hol van a G-pont

A G-pont mítosz

Ennek oka, hogy anatómiailag is megvizsgálták a területet, de nem sikerült pontosan beazonosítani a tényleges pontot. Épp ezért a kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy ez nem egy pont, hanem a csikló idegvégződéseinek meghosszabbított nyúlványa. 

A csikló ugyanis nem csak az „apró pöcökből” áll, hanem egy sokkal összetettebb szerv: valahogy úgy kell elképzelni, mint egy jéghegyet, amelynek csak a csúcsát látni. A nyúlványok pedig megtalálhatóak a hüvely belső falán is – ezek stimulálásával lehet elérni a női ejakulációt.

Persze a dolog még mindig nem ilyen egyszerű…

A G-pont ugyanis egy olyan terület, ami ezeket az idegvégződéseket, a húgycsövet, és a hüvelyt is magába foglalja. Épp ezért összefoglaló nevén CUV-komplexként (clito-urethro-vaginal) definiálják.

Ezt a területet ingerelve lehet tehát elérni a női ejakulációt. Azonban minden ember más és más – főleg, ha anatómiai szemmel nézzük. Más az idegvégződések száma, más az érzékenység, a véredények nagysága, a mirigyek működése – épp ezért fordulhat elő az, hogy valakinél nagyon egyszerű előidézni a „spriccelős-orgamzust”, míg mások nem képesek így elélvezni.

Persze kísérletezni lehet,érdemes is a saját tapasztalataidat megnézni.

A legjobb pozíciók a G-pont orgazmushoz

A gyönyörgombot a legegyszerűbb módon te magad fedezheted fel – épp ezért, mielőtt a pároddal próbálkoznál, érdemes egyedül feltérképezni a terepet.

A legjobb pózok a G-pont orgazmushoz

Egyedül 

A G-pontos maszturbációhoz az egyik legjobb póz a misszionáriushoz hasonló pozíció. Feküdj hátra, húzd fel a lábaidat, és csúsztasd az ujjadat a hüvelyedbe. Ezután az ujjbegyeddel próbáld meg kitapintani a szivacsos részt, majd simogasd, és kezdd el egyre erőteljesebben masszírozni, stimulálni.

Tipp: ha egyedül nem sikerült elérned a G-pont orgazmust akkor se csüggedj, hiszen vannak erre különböző játékszerek.

Párosan 

Ha egyedül már felfedezted ezt a csodálatos érzést, akkor itt az ideje a párodat is bevonni a játékokba, és közösen is átélni az élményt.

Kutyapóz extrával

A klasszikus kutyapóhoz képest annyi a különbség, hogy a férfinak a nő lába közé kell térdelnie. Amiért ez a póz működik, hogy a felfelé meredő hímvessző rendkívül jól stimulálja a hüvely felső falát, így a G-pontot is. 

Itt persze játszhattok is a pózzal és módosíthatjátok a behatolási szöget attól függően, hogyan intenzívebb az élmény.

Speciális misszionárius

A klasszikus misszionárius póz közben a nő helyezze mindkét bokáját a férfi vállára. Ezzel a pozitúrával nagyon jól lehet játszani a behatolási szöggel, ráadásul mélyre lehet hatolni.

Amennyiben kíváncsi vagy további pózokra, érdemes böngészni a képek között, ugyanis nagyon sok inspirációt nyerhetsz belőlük és a párod is kiválaszthatja mi legyen a következő „próba póz”.

Vizelési inger az orgazmus közben?

A női G-pont orgazmus egyik legnagyobb hátrányának a vizelési ingert tartják. Ahogyan feljebb is írtam, szoros összeköttetésben áll a csikló idegvégződése a húgycsővel, így ez a kényelmetlen érzés az orgazmus velejárója. Azonban ez a furcsa inger később kitörő orgazmusba vált át, így nem érdemes emiatt megállni.

Persze jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy a női ejakuláció valójában vizelet-e. 

Ezt a kérdést már Gräfenberg  is vizsgálta, aki arra a következtetésre jutott, hogy a női ejakulátum nem vizelet, hiába származik a hugycsőből: ugyanis állagra sokkal inkább hasonlít a férfi spermához. Azonban az, hogy a váladék hol, és milyen mennyiségben termelődik, nem sikerült pontosan megállapítani.

(Talán ezért is tartja magát a mai napig a téves elmélet, hogy a női ejakuláció során vizelet távozik.)

Érdekesség, hogy nem mindenkinek van szüksége G-pontos stimulációra ejakuláláshoz: van, akinek pusztán a csikló izgatása is elég.

Vajon te képes vagy rá?

Ahogyan a fentiek alapján is látható, nagyon eltérő, hogy valaki képes-e ilyen jellegű orgazmusra, és ha igen, milyen módon, mennyi ideig kell stimulálni azt a bizonyos pontot. Azonban mindenképp megéri a “kutatást”, hiszen az orgazmus egy új kapuját nyithatja meg. 

Ha késnyeztetni szeretnéd partneredet hosszú ideig, akkor az eromaxplus potencianövelő tabletta segíthet.Gyors és tartós erekciót érhetsz el rövid idő alatt.

Női G-Pont izgatása és orgazmus? Az eromaxplus segíthet Neked a kitartó szexben.

A cikket írta: Nagy Attila az X-Zone Kft. alapítója és az EromaxPLUS potencianövelő kizárólagos forgalmazója.

https://www.linkedin.com/in/attilanagypotencyandsexexpert/

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát,kezelést és nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM az X-Zone Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!