Van, hogy a szexben átélt kudarcoktól az embernek megrendül a hite magában. Mindenkinek az életében vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, viszont mindig fel kell ülni újra arra a bizonyos lóra. 

Arról már írtunk, hogy mikor lesz jó a szex, de arra nem tértünk ki részletesen, hogy te mikor jó vagy jó az ágyban. 

Legyél akár nő, akár férfi: ha ezek a jelek számodra is ismerősek, akkor megnyugtatunk; bármi történt is, igenis jó vagy az ágyban. 

#1 Képes vagy megélni, átélni a pillanatot

A szex nem csupán arról szól, hogy órákon keresztül vadul gyűrjük a lepedőt. Sokkal inkább arról, hogy képes vagy-e átélni, megélni a szex minden egyes másodpercét, élvezve és érezve a partnered rezdüléseit. 

Lehet, hogy túlságosan spirituálisan hangzik majd a következő mondat, de a jó szex kikapcsolja a külvilágot, és nemcsak a párodhoz, hanem önmagadhoz is közelebb kerülhetsz. Ilyenkor ugyanis nem agyalsz a hétköznapi problémákon, nem gondolsz arra, mi lesz holnap, vagy milyen napod volt a munkahelyeden: egyszerűen csak kikapcsolsz és átadod magad az ösztöneidnek.

#2 Elégedett vagy a testeddel és elfogadod önmagad

Ahhoz, hogy teljes mértékben át tudj lényegülni, szükséges az, hogy elégedett legyél a testeddel és elfogadd magad olyannak, amilyen vagy. Ha ugyanis ez nincs így, akkor azon fogsz majd pörögni, hogy vajon a partnered szexinek talál-e. Ilyenkor pedig nem tudsz kikapcsolni és jelen lenni, hanem elkalandozol, ami a teljes élményt tönkreteheti.

Férfiként ez hatással lehet az erekcióra, nőként pedig sokkal nehezebb lesz közelebb jutni, és átélni az orgazmust.

Mire érdemes odafigyelni szex közben?

#3 Érted, hogyan működik a női/férfi test

Nyugodj meg, nem kell sem biológusnak, sem orvosnak lenned, hogy jó legyél az ágyban, azonban jó, ha tisztában vagy az alapvető anatómiával.

Tudnod kell például, hogyan stimuláld, izgasd a csiklót (és persze azt is, hol találd); vagy épp azt, hogyan válthatsz ki erekciót egy férfiből.

Az erogén zónák pedig minden embernek más és mást jelentenek, így itt a kérdés inkább az, hogy mennyire ismered a partnered. Van, aki szereti, ha a vállát, fülét csókolgatják; más egyenesen allergiás rá. Ezt tehát ki kell tapasztalni.

#4 Kommunikálsz, kérdezel és tudsz olvasni a partnered jelzéseiből

Nyilván nem kell, hogy az első szex előtt egy jegyzettömbbel leülj, és kikérdezd a párodat, hogy mit szeret és mit nem. Aktus közben is lehet egymással kommunikálni – főleg az elején. Ezek lehetnek verbális (szóbeli) és nonverbális (nem szóbeli) jelzések is.

Ha hallod, hogy a partnered élvezi, amit csinálsz, akkor nyilván folytatod, és nem váltasz hirtelen pozitúrát. Azonban, ha sűrűn ráncolja a szemöldökét és láthatóan semmit nem vált ki belőle az „ügyködésed”, akkor nyilván valamit máshogy kell alakítanod. 

Ha a partnered finoman eltol magától, akkor szintén kellemetlen, általában az adott póz, így érdemes változtatni. Ez persze fokozatosan alakul ki egy párkapcsolatban: a párok szép lassan megtanulják, mi a jó a másiknak és mi nem; ahogy akár egy fél hangból is meg tudják állapítani, hogy ha valami nem megfelelő.

Ne akard mindenáron utánozni azt, amit a pornóban látsz

#5 Nem próbálod mindenáron a pornót utánozni

Sok, pornón szocializálódott fiatal azt hiszi, hogy amit a pornóban lát, az igazi szex. Persze van olyan pornószínésznő, akinek valódi orgazmusa van, viszont a képernyőn érdemes mindent fenntartással kezelni.

Jó példa erre az anális szex, ami a filmekben látszólag minden előkészítés nélkül történik. Viszont a színfalak mögött ezt hosszas előkészítés (beöntés, síkosítás satöbbi) előzi meg. Aki pedig a valódi életben csak úgy, ad hoc jelleggel kipróbálja például megfelelő sikosítás nélkül, akár meg is sérülhet.

El kell tehát tudni választani a pornót a valóságtól, hiszen nem mindegy úgy van, ahogy a filmekben. Nem sokan tudnának levadászni például úgy egy helikoptert az autóval, ahogy Bruce Willis a Die Hard 4-ben.

#6 Nem ragaszkodsz kényszeresen az orgazmushoz – mégis jön magától

Az orgazmus hajszolása felesleges plusz stresszt jelent szex közben és problémákhoz vezethet. Ha csak a partneredre vagy csak saját magadra figyelsz, hogy minél hamarabb elérje az áhított orgazmust, akkor épp a szex lényege veszik el.

Magadra és a partneredre is figyelni kell. 

#7 Nem félsz kipróbálni új dolgokat

Élete során az ember folyamatosan fejlődik – nincs ez máshogy a szexualitásban sem. a párkapcsolatban egy bizonyos idő után szükségszerű, hogy valamivel feldobjátok a szexuális életeteket. Ilyen lehet akár egy játék, a szerepjáték vagy akár egy harmadik partner is. Ezeket persze fontos, hogy előre megbeszéljétek: kinek mire van szüksége, mit szeretne kipróbálni és mennyire nyitott bizonyos dolgokban.

Viszont semmit sem szabad erőltetni, mert nem akarásnak nyögés a vége – és nem a jó értelemben. 

Nem az a Don Juan, akinek több szexpartnere volt…

…hanem az, aki odafigyel a másikra. Mindenkinek van legalább egy ismerőse, aki igazi csajozó/pasizógép és meg se tudja számolni, hány szexpartnere is volt az életben. Viszont ez még nem jelenti feltétlenül azt, hogy az ágyban is jó.

Ha odafigyelsz a másikra, tisztában vagy alap anatómiával és elfogadod (vagy szereted) a saját tested, akkor szinte biztos, hogy egy valódi értelemben vett „jó fogás vagy”.

Hogy jó legyél az ágyban lehet egy kis segítség is kell. Ebben segíthet az eromaxplus potencianövelő tabletta.

Nagy Attila- eromaxplus potencianovelo tabletta - X- Zone Kft.

Nagy Attila X-Zone Kft Ügyvezető

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát,kezelést és nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM az X-Zone Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!  

https://www.linkedin.com/in/attilanagypotencyandsexexpert/