Óvszer használata és a legfontosabb tudnivalók.

A gumi az egyik legnépszerűbb fogamzásgátlási módszer a férfiak körében.Ez ugyanis nem olyan kérdés, amit az ember feltesz vasárnapi ebéd közben, a barátoktól pedig szintén nem merjük megkérdezni, hiszen már tudnunk kellene. Marad hát az internet.

Azonban személy szerint azt tapasztalom, hogy magyar nyelven meglehetősen kevés, átfogó információ érhető el ezzel kapcsolatban. Így igyekszem válaszolni azokra a kérdésekre, amik a leggyakrabban felmerülnek.

1. Mitől véd az óvszer és mitől nem?

A gumi nem csupán a nem kívánt terhességtől véd meg, de több nemi betegségtől is. Léteznek azonban olyan betegségek, amik – bár nemi betegségnek számítanak -, de nem csak szexuális úton terjednek. 

Vegyük is őket sorban!

Mitől óv meg az óvszer?

Az egyik ilyen a terhesség – azonban mint oly sok minden, ez sem 100%-os. Előfordulhat ugyanis, hogy kiszakad a gumi, vagy később, már szex közben húzzátok fel, és az előváladékban található spermiumok “célba találnak”. 

Azon nők közül, akik óvszerrel szexelnek, a statisztikák alapján 100-ból 2-12-en esnek teherbe.

A nemi betegségek nagyobb részétől szintén megvéd, így például a különböző gombás fertőzésektől, valamint a nemi herpesztől is. A herpesz azonban meglehetősen speciális, hiszen orális szex útján is terjed. Így ha a franciázás előtt nem húzol gumit, és a partnernek herpesze van, könnyedén lehet nemi herpeszed.

Tovább nehezíti a dolgot, hogy a herpesz vírus nem mindig felismerhető. Van, akinek látszik az ajkán, míg némelyeknél – bár a szervezetben jelen van – életük végéig lappang.

A hepatitis-B és C, a szifilisz, a gonorrhoea és a chlamydia ellen azonban hatásos védelmet nyújt (habár a hepa-C vérrel is terjed, hasonlóan az AIDS-hez, így ebben az esetben érdemes odafigyelni).

Jó tudni: Sok heteroszexuális, amikor az AIDS-ről olvas, egyszerűen csak legyint, hogy ez csupán a melegeket, és a drogosokat érintő probléma. Ez azonban nagy tévedés. Habár statisztikailag több homoszexuális, és kábítószer-használó fertőzött HIV-vel, sok heteroszexuális nő és férfi is érintett.

Mitől nem véd meg?

Az AIDS – habár nemi betegség – vérrel is terjedhet. Épp ezért, ha véletlenül megkarmoljátok egymást, vagy vadul csókoloztok és kiserken a vér, könnyen baj történhet. 

A HPV, vagyis a human papilloma vírus szintén rendkívül gyakori, és tünetmentes fertőzés, ami ellen nem véd a gumi. (Legalábbis nem az összes vállfaja ellen – ebből ugyanis több tucat létezik.

A Molloscum Contagiosum apró, viszkető hólyagokból áll – de szerencsére nem tart hosszabb ideig, és a kellemetlen tünetek is kimerülnek ennyiben. Azonban ettől sem véd meg minden esetben az óvszer.

Ha a szifilisz olyan helyen található, amit fed a gumi, akkor nem kell félni. Ellenkező esetben azonban nyílt sebekkel is terjed. (Vérbajnak is hívják, így elég sokat mondó a neve.)

A gumiban is lehet érezni, azonban fontos, hogy vékony és jó minőségű óvszert válassz

2. Érezni-e valamit gumiban?

Sokan mondják, hogy azért nem húznak gumit, mert abban semmit sem érezni. Ez valamennyire igaz is.

Az olcsóbb, nem túl elterjedt márkák között rengeteg olyat találni, ami vastagabb latexből készült, büdös, és vastag – ez pedig elég lohasztó élmény a szex előtt.

Azonban léteznek ultravékony óvszerek is, az ismertebb márkák közül (Real Feel, Ultra Thin, Invisible, Invisible Extra – csak hogy a legnépszerűbbeket említsük). Ezekkel már “valódi szex” élménye lehet az embernek.

Akik korán elélveznek (az ún. gyorstüzelők) azonban kísérletezhetnek vastagabb gumikkal is, hiszen ezzel jelentősen késleltethetik az ejakulációt. Érdemes otthon, a négy fal között próbálkozni “bevetés előtt” és több márkát is kipróbálni, hogy melyik válik be.

Az óvszer allergiát is okozhat.

3. Okozhat-e allergiát az óvszer?

A latex-allergia, a többi allergiához hasonlóan, teljesen indokolatlanul, egyik pillanatról a másikra is kialakulhat.

Ráadásul igencsak sokféle tünetet okoz, ami megnehezíti a kizárását. 

Többek között:

  • tüsszögést,
  • orrfolyást,
  • nehézlégzést,
  • kiütéseket,
  • kipirosodást,
  • viszketést,
  • apróbb hólyagokat is kiválthat.

Azonban súlyosabb esetben anafilaxiás sokkot is okozhat, ami akár életveszélyes is lehet. Amennyiben a használat után, a hímvessző körül vörös foltok alakulnak ki, és viszkető érzést tapasztalunk, érdemes hanyagolni a gumit. Ha megszűntek a tünetek, akkor biztosak lehetünk benne, hogy latex allergiánk van.

Mit tegyél ilyenkor?

Szerencsére léteznek kifejezetten allergiásoknak szánt óvszerek – ezek általában latexmentes óvszer néven futnak. Picit drágábbak, mint a hagyományos gumik, azonban garantáltan mentesek az allergén anyagoktól. 

A legtöbb ilyen kondom báránybőrből, poliuretánból vagy poliizoprén készül.

4. Kell-e síkosítót használni?

Nem muszáj, de élvezetesebbé teheti a szexet, ha használtok síkosítót – ráadásul a segítségével megelőzhető, hogy elszakadjon a gumi. Amennyiben anális szexhez kell az óvszer (márpedig ajánlott), úgy mindenképpen használjatok síkosítót.

Azonban nem mindegy, hogy milyet. Az olajos krémektől ugyanis könnyebben elszakadhat a gumi. Helyette válasszatok inkább vízbázisú vagy szilikon alapú terméket, ami megadja a kellő síkosságot, és a kellemes érzést.

Nem tudod, hogyan kell felhúzni a gumit? Megmutatjuk!

5. Szex előtt vagy szex után húzd fel? Hogyan kell egyáltalán használni?

Sokan ott rontják el, hogy csak azelőtt húzzák fel a gumit, mielőtt elélveznének. 

Ez pedig – az illúzióromboló kapkodás mellett azért is veszélyes, mert jóval kisebb hatásfokkal véd meg a nem kívánt terhességtől – a nemi betegségektől pedig egyáltalán nem.

Tehát még mindenképp szex előtt kell felhúzni – akkor, amikor a pénisz már merev, de még nem hatolt be.

A felhúzás lépésről lépésre 

Először is ne használj olyan gumit, aminek sérült a zacskója, vagy nagyon fakó és kiszívta a nap a csomagolást. Ezenkívül figyelni kell a lejárati időre is, de ezzel általában nincs probléma, hiszen frissen vásárolva 3-4 évig is elállnak.

Csípd össze a csomagolást a két ujjad között, majd a másik két ujjaddal, egy laza mozdulattal a perforáció mentén tépd szét.

Miután kivetted, a gumi végén található gyűjtőzacskóból nyomd ki a levegőt, helyezd a hímvessző végére, és lassan görgesd le. Fontos, hogy az gyűjtőt – azaz ondótartályt – mindig nyomd össze, ugyanis ha levegős lesz, könnyen lejöhet a péniszről.

A gumit addig görgesd, amíg tudod, a legjobb, ha a pénisz végéig elér.

A méret szempontjából érdemes egyedül kísérletezni, hogy mekkora a számodra megfelelő – nehogy szex közben kelljen bénázni ezzel.

Ha végeztek, minél előbb húzd ki az óvszert, mert a lankadó péniszről nagyobb valószínűséggel esik le.

Amennyiben bent maradna, vagy sperma jutna a vaginába, akkor minél előbb vásároljatok esemény utáni tablettát.

+1 Mit tegyél, ha bent ragadt? 

Nem kevés párral esik meg a legnagyobb óvszeres rémálom; vagyis az, hogy a gumi bent marad. Először is próbálj meg megnyugodni, és guggolva, nyomni, egészen addig, míg az ujjaid segítségével el nem kapod a végét. 

Fontos, hogy a kezed mindig tiszta legyen, különben nagyon durva fertőzéseket lehet elkapni. Ha nem éred el, kérd meg a partneredet, hogy segítsen, hiszen ő könnyebben hozzáfér.

Bár elsőre ijesztő lehet, nem fog sehova “eltűnni” a testedben – így az első és legfontosabb, hogy nyugodt légy, ekkor tudsz csak ugyanis ellazulni.

Ha análisan közösültetek, akkor egész egyszerűen menj el a vécébe, és csinálj úgy, mintha a nagy dolgodat végeznéd. Szintén nem lesz semmi probléma, és elő fog kerülni – azonban ebben az esetben az ellazulás talán még fontosabb.

Összegzés:

A gumi akkor is fontos, ha esetleg a partner fogamzásgátlót szed. Hiszen a nemi betegségektől így is védelmet nyújt. 

Az óvszer használatával ráadásul jelentősen csökkenthetjük a nem kívánt terhességet is. Fontos, hogy jó minőségű terméket válassz, és megfelelő síkosítót is használj.

Jó minőségű óvszerhez ,elengedhetetlen egy erős erekció is. Az eromaxplus potencianövelő tabletta ebben segíthat Neked.Próbáld ki és meg leszel elégedve.

Ha szívesen olvasnál még érdekes cikkeket, akkor nézd meg a blogunkat! Ebből a cikkünkből például megtudhatod, hogy milyen szexuális segédeszközökkel dobhatjátok fel a nemi életeteket!

Óvszerrel is kell az erős potencia!

Az eromaxplus potenciatabletta segíthet!

A cikket írta: Nagy Attila az X-Zone Kft. alapítója és az EromaxPLUS potencianövelő kizárólagos forgalmazója.

https://www.linkedin.com/in/attilanagypotencyandsexexpert/

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát,kezelést és nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM az X-Zone Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!