Mindenki, aki már átélte egyszer, még többet akar belőle. Az orgazmus tulajdonképpen egy legális drog, egy olyan gyönyörforrás, aminek rengeteg pozitív hatása van. 

De mik is pontosan ezek a hatások? Hogyan hat az orgazmus a nőkre és a férfiakra? Egyáltalán hogyan lehet csúcsra juttatni az embert? 

Az orgazmus hatása a férfiakra és a nőkre

 A nagy BUMM

Az orgazmusért, vagyis a nagy bumm-élményért az oxitocin nevű örömhormon tehető „felelőssé”. Nemhiába mondtam, hogy tulajdonképpen egy legális drog, hiszen ha az ember alkoholt iszik vagy egyéb, tiltott szereket használ, akkor szintén oxitocin és dopamin termelődik az agyban.

Viszont a szexnek nincsenek káros mellékhatásai, és nem is alakul ki tolerancia az emberi szervezetben, úgyhogy mindenki kedvére csinálhatja. A természetes potencianövelők is segíthetnek a jó szex elérésében.

Viszont mielőtt rátérnénk arra, hogyan lehet orgazmust elérni a férfiaknál, és a nőknél, egy kis kitérőt teszünk, és megmutatjuk, hogy mi játszódik le az agyban miközben szexeltek.

Az agyban található ún.  laterális orbitofrontális kéreg, ami az agy logikus gondolkodásáért, és az értelemért felel, szex közben egyszerűen kikapcsol. 

Ezért fordulhat elő, hogy  merészebbnek, vadabbnak, gátlástalalabbnak érzed magad közben.

A félelem és a szorongás ugyanis teljesítménybeli gondokat okozhat, merevedési zavarokat, és egyéb szorongást. 

Az agy egyébként is gőzerővel termeli a hormonokat az aktus közben – többek között például dopamint, endorfint és vazopresszint is termel – így csökkenti a fájdalmat. Ráadásul az orgazmus és a fájdalom is ugyanazokat az agyi területeket aktiválja.

Ezért is lehet, hogy a durvább szex – hajhúzás, enyhe pofozgatás, fenekelés – izgatólag hatnak az emberre.

Hogyan lehet elérni az orgazmust a férfiaknál, és a nőknél? 

Az orgazmus összetett dolog, hiszen mindenki „máshogy van bekötve” – ráadásul a férfiak és a nők között is jelentős különbségek vannak. 

A nők inkább az érzékiséget, az intimitást keresik, a férfiak ezzel szemben szeretnek a dolgok közepébe vágni.

Mi a különbség a női és a férfi orgazmus között?

A férfiak orgazmusa nagyon szoros összeköttetésben áll a pénisszel: az orgazmus előtt ugyanis a barlangos testek megtelnek vérrel – és jön a fent említett nagy bumm. Az elélvezés után pedig szinte egyből nullára csökken a libidó – épp ezért baj, ha a férfi előbb élvez el, mint a nő.

Ezzel szemben a nőknek orgazmus után nem esik le drasztikusan a libidója – hanem szépen fokozatosan megy lefelé. Ezért is lehet az, hogy többszörös orgazmusra is képesek szex közben. 

A nők ráadásul többféle módon is elélvezhetnek. A leggyakoribb, a tévhitekkel ellentétben, nem a hüvelyi-, hanem a csiklós orgazmus. A képzeletbeli dobogó második helyén a hüvelyi orgazmus áll, a harmadik helyen pedig az anális orgazmus. 

Egyébként anális orgazmusra a férfiak is képesek, mégpedig a prosztata ingerlésével. A közhiedelemmel ellentétben pedig ennek semmi köze nincs a homoszexualitáshoz.

Téged mi izgat fel?

Ahogy említettük, minden ember más és más,a libidója is más, így más dolgokat talál izgatónak, különbséget lehet tenni azonban a nők és a férfiak között is.

Ezek a dolgok izgatják fel leginkább a nőket: 

 • Masszázs,
 • Érzékiség,
 • Csókok, 
 • Érintés, simogatás,
 • Lassú szex,
 • Harapás,
 • Spontán szex,
 • Mocskos beszéd,
 • Durvább szex,
 • Szex a saját nemmel,
 • Domináns férfi
 • Swinger, párcsere
 • Szeretnék érezni, hogy kívánatosak

Ezek izgatják fel a férfiakat:

 • Spontán szex,
 • Feszülős ruhák,
 • Szexi fehérnemű,
 • Kikötözős szex,
 • Alárendelt szerep,
 • Domináns szerep,
 • Mocskos beszéd, 
 • Durvább szex,
 • Orális szex,
 • Anális szex, 
 • Partner, aki kívánja.

A lista persze messze nem teljes, sőt az is lehet, hogy olyan is szerepel rajta, ami téged egyáltalán nem izgat fel. Ezzel pedig semmi baj nincs, a szex akkor jó, ha mindketten megtaláljátok a közös pontokat, hogy titeket mi izgat fel.

Az orgazmusnak számos pozitív, élettani hatása van

Az orgazmus 5 jótékony hatása

És most nézzük meg, hogy milyen jótékony hatásai is vannak az orgazmusnak!

#1. Enyhíti a stresszt

Ahogyan írtuk, orgazmus alatt rengeteg különböző hormon termelődik; többek között oxitocin és prolaktin is. Ezek együttes hatása erőteljes „szúszá” érzést vált ki az emberből, így ellazulsz és az élet problémái is sokkal kisebbnek tűnnek.

#2. Segíthetnek az álmatlanság kezelésében

Az álmatlanság egyik leggyakoribb oka a stressz. Mivel a szex segít csökkenteni a stresszhormonok szintjén, ez egyúttal azt is jelenti, hogy segíthet az alvásban, és közvetetten az álmatlanságban is. 

#3. Csökkentheti a depresszió kialakulásának esélyét

Az orgazmus során felszabaduló endorfin és szerotonin csökkenti a depresszió kialakulásának esélyét. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy az egyik ismert antidepresszáns, a Prozac is a szerotonin-szintet növeli.

#4. Enyhítheti a (menstruációs) fájdalmat

A már sokat emlegetett oxitocin hatására csökkenhet a fájdalom – így az ízületi-, a menstruációs fájdalmak, görcsök, valamint a fejfájás is leküzdhető. (Így tehát a fáj fejem, most nem fog menni kifogás helyett érdemes mást kitalálni.)

#5. Fiatalabbá teheti a bőrt

Szex közben ún. HGH (Human Growth Hormone, vagyis növekedési hormon) termelődik, ami serkenti a kollagén képződését. A kollagén pedig hozzájárul a sima, ráncmentes arcbőrhöz. Épp ezért a rendszeres szex (és orgazmus) segít fiatalnak maradni.

Összegzés

Az orgazmus tehát egy olyan “legális drog”, aminek csupa jó hatása van. Ezeket a hatásokat pedig már heti két szexszel is élvezheted

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy mások is elolvashassák. Ha pedig még szívesen olvasnál tovább szex témában, akkor látogasd meg a blogunkat! Tudod például, hogyan szexeltek az ókorban?

potencianövelő kapszula eromaxplus

Maximális orgazmus? Ebben is segíthet az eromaxplus potencianövelő kapszula.

Nagy Attila- eromaxplus potencianovelo tabletta - X- Zone Kft.

Nagy Attila X-Zone Kft Ügyvezető

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát kezelést és nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM az X-Zone Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!  

https://www.linkedin.com/in/attilanagypotencyandsexexpert/