Szex az ókorban? Hogy is volt ez?

Az ember valamiért hajlamos azt gondolni, hogy régen, 2500-3000 évvel ezelőtt sokkal prűdebben éltek az emberek, mint manapság. Azonban az ókorból rengeteg írásos, és képi emlék bizonyítja ennek az ellenkezőjét – ahogyan ezt majd te is láthatod a cikkben. 

Az első szexjátékszerek az ókorból

2005-ben, egy ásatás során, a német régészek igen érdekes dologra lettek figyelmesek. A földből ugyanis egy kőből készült, 20 centiméteres dildó került elő, amit 28 ezer évvel ezelőtt faraghattak. Egyébként nem csak kőből készültek szexjátékok, hanem fából is. Arról azonban nem sokat tudni, hogy a szálkáktól miért nem féltek akkoriban.

Az ókori Ázsiában szintén népszerűek voltak a különböző szexuális segédeszközök. Krisztus előtt 200 évvel már análkúpot, és bronzból készült, felcsatolható műpéniszt is találtak a régészek. A mai gésagolyók elődei pedig szintén Ázsiából származnak.

Dél-Amerikában pedig állati szőrből készítettek különböző csiklóizgatókat, de bambuszból és elefántcsontból is gyártottak műpéniszeket.

Erotikus graffitik, és pajzán szextörténetek

Pompejiben a feltárások során a régészek rengeteg falfirkát és rajzot találtak, amik különböző erotikus történeteket és orgiákat mutattak be. 

A Satyricon egy, az ókorból fennmaradt irodalmi mű részletesen ír az akkori dekadenciákról, orgiákról és a nagyon bizarr fétisekről.

Gruppenszexek és orgiák az ókorban

A Bacchanáliák termékenységi fesztiválok voltak, tulajdonképpen az ókor legnagyobb gruppenszex eseményei. A résztvevők mámorban úszva és extázisba esve táncoltak, majd az egész egy hatalmas szexbe torkollott. 

Nem voltak erkölcsi szabályok és nem számított, hogy ki kivel és hogyan elégíti ki a vágyait. Persze ez nem mehetett a végtelenségig, a hatóságok egy idő után betiltották a bűnös bulikat.

Ettől függetlenül – nem nyilvánosan, hanem a négy fal között – tovább folytatódtak az orgiák.

Bordélyházak – Kemény szex az ókorban

Szintén a pompeji-i falfirkák alapján tudhatjuk, hogy is működtek az akkori bordélyházak. Az épületeket nem rejtegették: mindenki tudta, hol van; mint ahogyan azt is, hogy melyik nő milyen szolgáltatásokat vállal, mennyi pénzért. Ráadásul a férfiaknak az eligazodást még képekkel is segítették.

A prostitúció tehát teljesen elfogadott volt, hivatalosan is: mivel a szegény nők élhettek a „szerelem jogával” és ezért cserébe elfogadhattak ellenszolgáltatást is. 

Ókori szex pozitúrák

Az anális szex sem volt tabu

Cserépedények firkáiról és festményekről tudjuk, hogy az anális közösülés szerves részét képezte az ókori görög-, és római kultúrának. Annyira, hogy akár a nyílt utcán, piacon is gyakorolták – ha az embereknek arra támadt kedve.

Egyrészt hatékony fogamzásgátlóként működött, másrészt pedig az ókorban a (férfi) homoszexualitás is teljesen elfogadott volt.

Hogyan oldották meg a fogamzásgátlást régen?

Az análisan szexen és a megszakított közösülésen kívül bevett fogamzásgátlási szokás volt, hogy vadnövényt rágcsáltak, ami elhajtotta a magzatot. Ezenkívül az ókorban már méhszájsapkákat is használtak, amik eredményes fogamzásgátlónak bizonyultak – viszont használatával a szex fájdalmas volt.

A homoszexualitás is hétköznapi dolognak számított

A férfi homoszexualitás akkoriban teljesen elfogadott volt: nős férfiaknál is előfordult, hogy egyik éjszaka férfival voltak együtt, másnap pedig a feleségükkel. Azonban ez csak az aktív felekre volt igaz: a befogadó feleket inkább megvetették, hiszen férfiként női szerepet vettek fel.

Julius Caesar például fiatal korában női ruhákat hordott, és „minden asszony férfija és minden férfi asszonya volt”, amiért később szégyenkeznie kellett. Nero pedig – miután terhes feleségét megölte, összeházasodott két férfival: az egyiküknek eltávolították a heréit, a császár pedig úgy öltöztette, hogy hasonlítson néhai, meggyilkolt feleségére.

A női szerelmet viszont már nem nézték ennyire jó szemmel: ha egy nő férfi szerepet vett fel, akár a törvény előtt is felelnie kellett a tettéért. 

Erekciónövelés és afrodiziákumok az ókorban

Ázsiában évszázadok óta használják a ginzenget, mint vágyfokozót – ez mind a mai napig a természetes potencianövelők egyik összetevője. Ugyancsak jó hatással van a libidóra a maca gyökér és a sáfrány, amit régen szintén használtak az erekció növelésére.

Az ókori Görögországban viszont fájdalmasabb praktikákkal is próbálkoztak: chili paprika és méz keverékével kenték be a nemi szerveiket, hogy fokozzák a vérkeringést.

Potencianövelés az ókorban

3 szexszel kapcsolatos érdekesség az ókori világból

#1 A csábítást keményen büntették

Az ókori Görögországban, ha valaki elcsábított egy férjes asszonyt, mindkét fél komoly büntetésre számíthatott. 

Mivel a nőt gyakorlatilag csupán vagyontárgyként kezelték – ezért a csábítás lopásnak minősült. Épp emiatt a nemi erőszaktevők például jóval kevesebb büntetést kaptak – mivel ez akkoriban nem számított bűncselekménynek.

#2 A csókon kívül minden jöhet

A görögök a csókolózást inkább köszöntésre használták, egyébként nem kívánt szokásnak számított. Férj és feleség között még a négy fal között is nagyon ritka volt, a nyílt utcán pedig szinte soha nem csattant el egyetlen csók sem.

#3 Nem is gondolnád, honnan jön a felláció

A felláció – vagyis a pénisz szájjal izgatása – Leszbosz szigetéről származik. A sziget egyébként arról híres, hogy innét ered a leszbikus kifejezés. 

Viszont arra, hogy a szigeten tényleg csak olyan nők éltek, akik nőket szerettek – vagy csupán legendáról van szó – egyelőre nem sikerült egyértelmű választ találni. 

Tetszett a cikk és érdekesnek találtad? Küldd el az ismerőseidnek is, vagy olvass tovább a blogunkon

Hogy jó legyél az ágyban lehet egy kis segítség is kell. Ebben segíthet az eromaxplus potencianövelő tabletta.

Nagy Attila- eromaxplus potencianovelo tabletta - X- Zone Kft.

Nagy Attila X-Zone Kft Ügyvezető

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát kezelést és nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM az X-Zone Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!  

https://www.linkedin.com/in/attilanagypotencyandsexexpert/