Sokakat foglalkoztat a potenciazavar, de kevesen mernek róla beszélni, és még kevesebben vallják be: a probléma merevedési zavar lehet.

Megpróbálok egybegyűjteni önöknek mindent, amit tudni lehet, és tudni érdemes a merevedési zavarok kialakulásáról, következményeiről, kezeléséről és megelőzéséről.

Válogass kedvedre a folyamatosan bővülő témáink közül, melyekből mindent megtudhatsz a merevedési zavarról!:

 • Mi az a merevedési zavar és mikor érdemes beszélni róla?
 • Potenciazavarok fiatalkorban  

De addig is egy kis tudomány és néhány érdekesség:

Hogyan alakul ki a merevedés?

A merevedési parancs a keresztcsonti csigolyák kilépő idegeinek ingerületére érkezik: ekkor a pénisz artériáinak a falában elhelyezkedő izompárnák ellazulnak, ettől a hímvessző átmérője a többszörösére növekszik, így a befolyó vérmennyiség megsokszorozódik. Ezzel egy időben beszűkülnek a kikerülő vérutak és a barlangos testek izomkötegei is ellazulnak. Tehát amikor a pénisz fokozatosan megtelik vérrel, a széli részekből induló, körkörösen futó elvezető vénákat a táguló barlangos testek a feszes falhoz nyomják, így nehezül a vér visszaáramlása. Egy idő után a pénisz eléri maximális feszességét, majd (jó esetben) magömlés után játszódik le ugyanez a folyamat visszafelé. 

Végeredményben az, hogy bekövetkezik-e a kívánt merevség vagy sem, a szívtől függ.

Több szex, kevesebb merevedési zavar…?

Kevesebb erekciós problémával kell szembenézniük azoknak az idősebb férfiaknak, akik rendszeres nemi életet élnek – derült ki finn kutatók tanulmányából.

A tanulmány legmeglepőbb része azonban a szex gyakoriságával kapcsolatos megállapításuk volt. A kutatók szerint a heti egyszeri aktus felére csökkenti a merevedési zavar kockázatát, ám azoknál az ötven fölöttieknél, akik hetente háromszor vagy többször bújnak ágyba partnerükkel, negyedére csökken az erekciós problémák veszélyének mértéke.

Érdekességek a nagyvilágból. Tudtad? ….

 1. Isaac Newton, 84 évesen szűzen halt meg?
 2. Van olyan férfi aki orálisan ki tudja elégíteni magát? Igen, méghozzá a férfiak 3%-a képes rá. Egy próbát…?
 3. Alabamában és Mississippiben tilos szex-játékokat árulni, Észak-Kaliorniában pedig be van tiltva a maszturbálás.
 4. Régi hagyomány, hogy az észak-szibériai szerelmes nők éti csigákkal dobálják meg a kiválasztott férfit. Elég nyálas…
 5. A nők 38,6%-a már egyszer félrelépett. A férfiak úgy tűnik hűségesebbek, nekik csak 37,3%-uk csalta meg párját.
 6. A nők kb. 90%-ának aszimmetrikus a melle, bár az eltérés nagyon csekély. Te látsz eltérést?
 7. Az emberek fele elégedetlen a saját szexuális életével. Ennek oka, hogy még partnerükkel sem mernek őszintén beszélni róla. 
 8. Az első vibrátort már 1869-ben kifejlesztették…
 9. A szívinfarktusok 6,5%-a szex közben történik. De ami igazán nyugtalanító, hogy több mint 90%-uk félrelépés közben.
 10. Minden idők legnyereségesebb pornófilmje 24.000-szer nagyobb hasznot hozott, mint amibe a filmforgatás került.

Te tudtad? Ismerd meg a péniszed 

 1. A pénisz nem izom! Szivacsos szövetből áll, amely könnyen tud telítődni vérrel. Ez a tévhit talán azoktól a férfiaktól ered akik szeretnének hinni a pénisz meghosszabbításában, hiszen az izmok ugyebár fejleszthetők egy kis tornával…
 2.  A pénisz eltörhe!  A pénisztörés nem más, mint a pénisz barlangos testét körülölelő, kollagénben gazdag borítás sérülése. A sérülés időnként a húgycsövet, a péniszben megtalálható idegeket és vérereket is érintheti. Az eredmény egy kínos és fájdalmas duzzanat, mellyel azonnal orvoshoz kell fordulni, mert csak műtéttel kezelhető. (Érdemes megemlíteni, hogy ezen balesetek döntő többsége maszturbáció során következik be)
 3. A kis pénisz nem is olyan kicsi…   Kutatások igazolták, hogy a nyugalmi állapotban kisebb péniszek az erekció során átlagosan 40%-kal nagyobb mértékű növekedést mutatnak, mint az egyébként nagyobb méretű társaik. Vagyis kétféle pénisz van: a kicsi, ami nagyot nő és ami nagynak tűnik, de nem növekszik meg jelentősen az erekció során. 
 4. Ejakuláció nélkül is van férfi orgazmus. Igen, jól olvasod. Sőt, nem csak orgazmus létezik ejakuláció nélkül, hanem előfordulhat az is, hogy a magömlást nem kíséri az orgazmus gyönyörérzése. Tudatos gyakorlással és speciális technikákkal elérhető, hogy az orgazmus ne járjon az ondó kilövellésével. Innen már csak egy lépés, hogy a férfinak is többszörös orgazmusa legyen. 
 5. Tudtad? Egy átlagos férfi orgazmusa 6 másodpercig tart. A nőké 4-szer ennyi ideig.
 6. Az átlagos péniszméret 13-14cm erekció esetén. Brit kutatócsoport megállapította, hogy a hiedelmekkel ellentétben, a nemzetiségi hovatartozás a méret között nincs semmilyen kapcsolat.
 7. A pénisz összemehet. Ugyan ez csak a merev péniszre vonatkozik, de megtörténhet. Hogyan? Az oka egyszerű: érszűkület, hiszen az erekcióhoz hibátlan vérkeringés szükséges. Hogy ezt megakadályozd, kerülj mindent ami érszűkületet okoz, mint pl. a dohányzás.

Az erekciós problémák nemcsak kellemetlenek, hanem tartósan befolyásolhatják az életminőséget párkapcsolatunkat, tehát ha szeretnél javítani a szexuális életeden tegyél érte.A merevedési zavar okozhat mentális problémákat is.
Az eromaxplus természetes potencianövelő, segíthet Neked elérni a tökéletes erekciót és nem lesz gond az ágyban ha teljesíteni kell.

A cikket írta: Nagy Attila az X-Zone Kft. alapítója és az EromaxPLUS potencianövelő kizárólagos forgalmazója.