Hajlamosak vagyunk a merevedési zavarról nem venni tudomást.

Ráfogjuk, hogy: ma nehéz napom volt, fáradt vagyok… stb. Pedig foglalkozni KELL vele!

Magyarországon több mint 500.000 férfi küzd potenciazavarokkal, ami a partnereiket is érinti, így már közel egymillió emberről beszélünk, ami nem csak az idősebbeket érinti (Bár a legújabb felmérések szerint ma a világon minden második negyven évnél idősebb férfi küzd merevedési problémákkal). Minden huszadik 20-40 éves férfi tapasztalt már valamilyen potenciazavart. 

De mi is az a merevedési zavar (erektilis diszfunkció, ED)

Merevedési zavaráról akkor beszélünk, amikor a szervezet különböző szervrendszereinek kóros működésének következtében, megfelelő nemi vágy (libidó) ellenére sem alakul ki elégséges hímvessző-merevség. Vagyis azt az állapotot is erektilis diszfunkciónak hívjuk, amikor merevedés létrejön ugyan, de annak mértéke vagy időtartalma csökkent.

Máshogy megfogalmazva a merevedési zavar a kielégítő szexuális tevékenységhez szükséges merevedés elérésének és fenntartásának tartós képtelensége.

A merevedési zavar és az impotencia nem ugyanaz, mivel az impotencia  a merevedésre való teljes képtelenséget jelent.

A merevedési zavar enyhe, közepes és súlyos fokú is lehet

Enyhe fokú merevedési zavar az, amikor az erekció zavara az együttlétek többségében már előfordul.

Közepes fokú a merevedési zavar, amikor csak időnként sikerül megfelelő erekciót elérni.

Súlyos fokú merevedési zavarról pedig akkor beszélünk, amikor sosem megfelelő mértékű a merevedés, illetve sosem sikerül azt megtartani.

Azonban még nem kell potenciazavarról beszélni, ha egy férfi évente csak egy-két alkalommal szembesül valamilyen merevedési problémával. Ez lehet akár az erekció elmaradása, vagy nem ha nem kellőképpen kemény, esetleg nem tudja végig fenntartani a szexuális aktus során. A nőknek sincs mindig orgazmusuk, így a férfiaknál sem feltétlenül jelent problémát, ha néha-néha nem jönnek össze úgy a dolgok, ahogyan azt a partnerükkel együtt szeretnék.

Egy okos, gondoskodó partner nem lelkizi túl a dolgot, nem támad a partnerére, egyszerűen csak megnyugtatja azt és következő alkalommal egy jó kis hancúrozással feledteti a történteket. A férfinak is az a legjobb, ha nem merül bele az kudarcélménybe, hanem tudomásul veszi, hogy a szervezete néha ellenszegül a vágyainak.

Mit tegyünk ha ez mégis túl gyakran fordul elő? Mindenképpen forduljunk orvoshoz, mivel a rendszeres merevedési zavar például remek előjelzője egyes szív- és érrendszeri betegségeknek vagy akár a diabétesznek is. De előfordulhat, hogy egyes gyógyszerek mellékhatásaként jelentkezik.

A merevedési zavaroknak nemcsak hormonális és szervi okai lehetnek hanem például a cukorbetegség, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri problémák, elhízás, fokozott stresszterhelés, a test „kizsákmányolása”, a rendszeres dohányzás, kábítószerek rendszeres használata, illetve akár a testépítők által használt étrend-kiegészítők is okozhatnak ilyen problémát. Ennek megítélése és az okainak feltárása orvosi feladat.

Mit csinál az orvos?

A legfontosabb egy átfogó általános vizsgálat, mely kiterjed a külső nemi szervek fizikális vizsgálatára és a környéki ereket is érdemes megvizsgálni. Urológus szakember elvégzi a prosztata vizsgálatát a végbélen keresztül. Ezen kívül reflex- és vérnyomásmérésre, laboratóriumi vizsgálatokra és indokolt esetben éjszakai merevedés vizsgálatára is sor kerülhet.
Mindenképpen fontos tudnia az orvosnak, hogy milyen gyógyszereket szed rendszeresen, vagy alkalmanként a „beteg”. Dolkozik-e vegyszerekkel, ki van-e téve a szervezete káros anyagoknak.
Ha mindezek után sem derülnek ki a probléma pontos oka, nagyon indokolt esetben további célzott vizsgálatokat is kérhet az orvos.

Az erekciós problémák nemcsak kellemetlenek, hanem tartósan befolyásolhatják az életminőséget párkapcsolatunkat, tehát ha szeretnél javítani a szexuális életeden tegyél érte.
Az eromax természetes potencianövelő, segíthet Neked elérni a tökéletes erekciót és nem lesz gond az ágyban ha teljesíteni kell.

A cikket írta: Nagy Attila az X-Zone Kft. alapítója és az EromaxPLUS potencianövelő kizárólagos forgalmazója.