A nemi vágy hiánya: mi az oka és mit tehetünk?

A nemi vágy hiánya bizony egy igazán kellemetlen tünet, ami rengeteg problémát eredményezhet, és sajnos egyes esetekben nagyon nehéz megoldani a bajt. Ma már több hasznos módszer, termék van, ami segíthet elindulni a helyes úton, de általában ez egy nagyon összetett jelenség.

Mire utalhat a nemi vágy hiánya?

Szerencsére sok esetben már az is megoldást jelenthet, ha egy potencianövelő készítményt kipróbálunk néhány alkalommal, ami máris segít túllendülni, kimászni a mentális hullámvölgyből. A nemi vágy hiánya azonban sok mindenre utalhat. Rengeteg tényező befolyásolja azt, hogy éppen a libidónk hányadán áll. Természetesen ehhez szükséges tisztázni azt, hogy egyáltalán mi az a libidó.

Ez egy olyan kifejezés, amit általában a szexuális vágy, az érzéki késztetés kifejezésére használunk. Sokkal többet jelent, mint az egyszerű éhség szemléltetése, meghatározása. Egy összetett pszichológiai és biológiai jelenségről beszélünk, ami az egyén intimebb kapcsolatok kialakítását és szexuális vágyát befolyásolja.

A biológiai alapokat olyan hormonok szabályozzák nagyrészt, mint az ösztrogén és a tesztoszteron. A szexuális fejlődésben, az egyén késztetésében a szexuális kapcsolatok felé, és egyáltalán az érdeklődés kialakulásában is fontos szerepet játszanak ezek. Életkor, egészségi állapot és más tényezők függvényében is változhat a libidó.

érzelem

Érzelmi és pszichológiai szempontok:

Érzelmi és pszichológiai szempontok is meghatározóak tudnak lenni. Sajnos napjainkban a rohanó világban nem nehéz stresszesnek lenni, “hazavinni” a munkahelyi problémákat, amelyek aztán komoly hatással lehetnek a nemi vágy mértékére, de akár annak hiányához is vezethetnek.

Az életmód is nagyon fontos, gondolunk itt elsősorban az egészséges étkezésre. Ehhez még hozzájön az érzelmi kapcsolat, a testkép és az önbecsülés. Mint látható, a libidó, a nemi vágy egy igazán komplex tényező, aminek az állapotát, mértékét és alakulását az élet minden területe befolyásolhatja, és befolyásolja is.

A nemi vágy hiánya olykor visszavezethető egy-egy tényezőre, de akár komoly probléma is állhat a háttérben. Ha ezt tapasztaljuk magunkon vagy partnerünkön, mindenképpen türelemmel kell lenni, és együtt megkeresni a probléma forrását, majd megoldani azt.

Mivel érdemes próbálkozni?

A szexuális élet feldobása, vagy a nemi vágy felkeltése több módszerrel is megoldható. Természetesen az első lépés, amire minden kapcsolatban szükség van, az a kommunikáció. Sajnos mai világunkban a beszélgetés hiánya rengeteg problémát képes okozni, ami idővel a hálószobába is beférkőzhet.

Például a férfiak esetében az egymás utáni kudarcok akár merevedési zavarhoz is vezethetnek, amit ha nem tud kezelni, és a párja sem partner benne, hosszabb ideig is fennmaradhat. A nemi vágy hiánya gyakran megoldható azzal, ha leülünk és őszintén, nyíltan átbeszéljük azt, hogy pontosan ki mire vágyik, mik az igények. Nem kell megijedni a vágyak és fantáziák megosztásától.

Sőt, a kísérletezés kifejezetten jót tesz az egész kapcsolatnak, új helyszíneket is ki lehet próbálni, amelyek az együttlétet izgalmasabbá tehetik. A humorról se feledkezzünk meg, hisz a játékosság a szexuális életben is fontos.

életmódváltás

Az életmódváltás is sokat segít

Az egészségtelen életmód, mint a mozgáshiány, helytelen táplálkozás és a túlzott alkoholfogyasztás szintén negatívan befolyásolhatja a libidót.

A stresszkezelés egy nagyon lényeges kiindulópont, ami az élet minden területén segíteni fog. Ez lehet fizikai, mentális és közösségi vagy társas stresszkezelés.

Az életmódváltás, például a rendszeres testmozgás bevezetése például egy fizikai stresszkezelés. Az egészséges étrend követése és a megfelelő alvásrend kialakítása, javíthatja a nemi vágyat. A stresszkezelés is fontos szerepet játszhat, mivel a magas stresszszint csökkentheti a szexuális érdeklődést.

Az életmódváltás során érdemes figyelmet fordítani a mentális egészségre is, például meditációval vagy terápiával. A párok közötti kommunikáció javítása és az intimitás erősítése szintén segíthet növelni a nemi vágyat. Végső soron a kiegyensúlyozott és egészséges életmód elősegítheti a harmonikus szexuális életet és a jobb közérzetet.

Az életmódváltás nem egy egyszerű folyamat, de lépésről lépésre haladva garantált lesz az eredmény, amiért a szervezetünk, a környezetünk és a szexuális életünk is “hálás lesz”. Webáruházunk kínálatában étrend-kiegészítők is megtalálhatóak, amelyek segíthetnek a problémák leküzdésében.

Ne hagyd ki!

Tekintsd meg megbízható potencianövelő készítményeinket

Nagy Attila- eromaxplus potencianovelo tabletta - X- Zone Kft.

Nagy Attila X-Zone Kft Ügyvezető

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát kezelést és nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM az X-Zone Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!  

https://www.linkedin.com/in/attilanagypotencyandsexexpert/