Előbb vagy utóbb minden párkapcsolatban megjelennek a szürke hétköznapok. Teljesen természetes, ha néha kevesebb időtök jut egymásra, ahogy az is, hogy 5 év után már nem szexeltek mindennap.

De van egy olyan állapot, az állandó a stressz, amit ha nem tudsz megfelelően kezelni, nem csak a nemi életed, de a párkapcsolatod is rámehet. 

Viszont ahhoz, hogy tenni tudj ellene, meg kell értened, mi is az a stressz, és azt, hogy mitől alakul ki.

A jó stressz és a rossz stressz

A stresszre sokszor úgy gondolunk, mint az élet megrontójára. Pedig épp ellenkezőleg; a túlélés miatt van rá szükségünk.

A stressz alapvetően a test természetes válaszreakciója egy negatív helyzetre, például amikor valami vagy valaki a saját, vagy szeretteink életét fenyegeti. 

Ilyenkor akár az erőnk többszörösét is ki tudjuk fejteni; lehet olvasni olyan esetről, amikor egy alig több, mint 20 éves lány megemelt egy másfél tonnás autót, hogy ki tudja szabadítani alóla az édesapját.

Azonban nem kell, hogy ennyire szélsőségesen gondoljunk a stresszre. Hiszen ezt érzed akkor is, amikor randira vagy épp az esküvődre készülsz. Az ilyen fajta “jó stresszt” nevezzük eustressznek. 

Azonban egy közeli hozzátartozó halála már negatívan hat az érzelmeinkre, ezt hívják “rossz stressznek”, azaz distressznek.

A distressz állandó stresszt jelent. Például ha túl sokat aggódsz a munkahelyen, ahol szinte az egész napot töltöd, akkor természetes, hogy ez rányomja a bélyegét a napodra, és arra is, ahogyan otthon viselkedsz. Ráadásul ez az állandó stressz legyengíti az immunrendszert, és rossz hatással van a szexuális életedre is. 

A stressz csökkenti a libidót 

A szorongó férfiak nem képesek ellazulni, ezért nem tudják elengedni magukat szex közben sem; ez pedig leggyakrabban potenciazavarban mutatkozik meg. A merevedési zavarokkal küzdő férfi pedig – félve a későbbi kudarcoktól – egyre kevesebbet szexel, ami még stresszesebbé teszi.

Nem nehéz észrevenni, hogy az egész folyamat egy olyan ördögi kör, vagy inkább örvény, amiből nagyon nehéz kikecmeregni. A súlyos, állandó stressz depresszióhoz is vezethet, a depresszióból kialakuló impotenciát pedig sok esetben csak pszchichológus segítségével lehet megoldani.

Persze ne gondold azt, hogy a stressz csak a férfiakra van rossz hatással. Egy amerikai kutatásban 30 nőt megvizsgálva a szakértők arra a megállapításra jutottak, hogy a distressz a nők szexuális életére is negatívan hat. 

A stressz potenciazavart okozhat. Az EromaxPlus azonban jó megoldás lehet.

Miért nem szexelünk, ha stresszelünk?

Természetes, ha egy-egy trauma után egy ideig nincs kedve szexelni az embernek. De mi van akkor, ha nincs rá konkrét okunk, egyszerűen csak stresszesek vagyunk, és azért nem kívánjuk a partnerünket? Nos, annak is megvan a biológiai magyarázata.

Ilyen helyzetekben a kortizolszint megnövekszik a szervezetünkben, ami többek között elnyomja a nemi hormonok termelődését. 

Szerencsére azonban a kortizol szintet természetesen is lehet csökkenteni, ami helyre billenti a felborult hormon-egyensúlyt. Ez azonban csak abban az esetben működik, ha még nem állandósult a stressz, és csak enyhébb potenciazavar lépett fel.

Hogyan küzdd le a stresszt természetesen?

A következő technikák segítenek abban, hogy csökkentsd a stresszt az életedben.

#1 A sport és az önbizalom

Érdekes, hogy a sport szintén egy stressz a szervezet számára, viszont csökkenti is azt. A sport ugyanis dopamint és endorfint is termel (ezek az úgynevezett boldogsághormonok), amik csökkentik a stresszt.

Azonban fontos, hogy ne eddz túl sokat, hiszen a túlzásba vitt sport ugyanúgy stresszeli a szervezetet, mint az állandósult szorongás, és növeli a kortizol hormon szintjét is.

Ha a sportot a stressz csökkentésére szeretnéd használni, akkor tényleg annyit eddz, amennyi jólesik, vagy amennyit szükségesnek tartasz például a fogyáshoz.

A megnövekedett kortizol ugyanis gyakran jár együtt elhízással, ami szintén nagyban csökkenti az önbizalmat – és a szexuális vágyat is. Ráadásul az edzés nem csak tartósan fogyaszt, de javítja a vérkeringést is, ami potenciazavar esetén kulcsfontosságú. Gondolj csak bele: ha rossz a vérkeringés, nem kap elég vért a hímvessző, így pedig nem tud tartós erekciót produkálni. 

Egyszóval a sport szinte mindenre jó hatással van, így mindenképp érdemes beiktatni a hétköznapjaidba. Az elején nyilván nehéz lesz, és kell néhány hét vagy akár 2-3 hónap is, mire belejössz, de a szervezeted meg fogja hálálni, és a pozitív hatások is azonnal jelentkeznek majd.  

#2 Nyugtató teák 

Talán már te is hallottál róla, hogy bizonyos teák nyugtató hatással rendelkeznek. Az abszolút favorit ebből a szempontból a citromfű tea, ami stresszoldó és nyugtató hatása mellett oldja a görcsöket és erősíti az idegrendszert is.

Ráadásul nem leszel tőle álmos sem, így bármilyen napszakban megihatsz egy csészével.

Ilyen idegnyugtató teák egyébként még az orbáncfű, és a galagonya is.

#3 Vitaminok, ásványi anyagok

Az is előfordulhat, hogy a stresszt vitaminok-, vagy ásványi anyagok hiánya okozza. Ha az idegi tünetek mellé izomfájdalom, vagy gyakori görcsök is társulnak, akkor szinte biztos, hogy magnéziumhiányban szenvedsz. 

Ilyenkor érdemes B6-vitaminnal kombinált, jól felszívódó termékeket venni. A boldogsághormonok termelődéséhez ugyanis a szervezetnek többek között B6-vitaminra van szüksége. 

+1 Libidónövelés, természetes összetevőkkel 

Ha a stressz potenciazavarral társul, jól jöhet egy olyan termék, ami segíti a hímvessző vérellátását. Szerencsére kaphatóak a piacon olyan potencianövelők is, mint például az Eromax Plus, ami természetes összetevőket (például maca gyökeret, koffeint, és panax ginseng gyökér-kivonatot) tartalmaz.

Ezek a növények és hatóanyagok segítik a szervezet oxigén-, és vérellátást, így tartós erekciót produkálhatsz.

A rendszeres nemi élet természetes módon csökkenti a stresszt és boldogsághormont termel.

Azonban, talán még ezeknél is sokkal fontosabb, hogy kommunikálj a pároddal.

Fontos, hogy kommunikálj a pároddal a problémáidról - főleg, ha stresszelsz

Néma gyereknek anyja sem érti a szavát… 

Ez a mondás ebben az esetben azt jelenti, hogy ha nem beszéled meg a partnereddel a problémáidat, akkor egyből a leglogikusabbra, és legrosszabbra gondol majd: arra, hogy már nem szereted és/vagy megcsalod őt. Ez pedig rányomja a bélyegét az otthoni légkörre: nem szóltok egymáshoz, kevesebbet szexeltek, egyre több a veszekedés, a vita. 

Ezt az egészet pedig csak a nyílt, őszinte kommunikációval tudod megelőzni. 

Mondd el neki, hogy egy nehéz, stresszes időszakon mész keresztül, és nem azért nem kívánod, mert már tartod vonzónak. 

Stresszes vagy és szeretnéd a potenciádat erősíteni? Az eromaxplus segíthet Neked ebben.

Nagy Attila- eromaxplus potencianovelo tabletta - X- Zone Kft.

Nagy Attila X-Zone Kft Ügyvezető

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát kezelést és nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM az X-Zone Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!  

https://www.linkedin.com/in/attilanagypotencyandsexexpert/