Melyik a jobb: az online vagy a hagyományos társkeresés?

A Facebook, a Tinder és az Insta világában azt hihetnénk, hogy baromi egyszerű párt találni: elég, ha ráírsz valakire Facebookon, aki tetszik, picit csapod neki a szelet, találkoztok és egy-két randi után az ágyban köttök ki. 

Aztán arcul csap a keserű valóság: akivel vadul, hónapok óta írogattok egymásnak, egy teljesen másik ember, és esze ágában sincs „élőben” találkozni. De az is lehet, hogy szívesen találkozik veled, viszont teljesen máshogy néz ki, mint a profilképén.

A csalódások után az ember könnyen fordul a hagyományos ismerkedés felé, de ismét falakba ütközik. Hol lehet egyáltalán felszedni valakit? 

Szóval a társkeresés egyáltalán nem egyszerű sem online, sem a hagyományos módon. A cikkben most azt mutatjuk meg, hogy mik az online és offline randi előnyei és hátrányai, hogy eldönthesd, hozzád melyik áll a legközelebb.

Mik az online ismerkedés előnyei?

Az online társkeresés előnyei

Először is nézzük meg azt, hogy mi a jó az online társkeresésben (már azon kívül, hogy nem izgalmas, és nem kell kimozdulni otthonról).

#1 Pofátlanul pontos algoritmusok választják ki a matchet

Az adat a 21. század aranya, és bizony az algoritmusok sokszor többet tudnak rólad, mint te saját magadról. Nyilván fontos, hogy milyen keresési preferenciákat adsz meg egy társkeresőn, de még fontosabb, hogy kikre kattintasz és mennyi időt töltesz a profiljukon.

Applikációja válogatja, hogy ki milyen adatokat gyűjt, de vannak ijesztően pontos algoritmusok is, akik megtalálják a lelki társadat anélkül, hogy előtte több tucat emberben kelljen csalódnod. Ez pedig nyilván hatalmas plusz pont az online társkeresők javára. 

#2 Kommunikálhattok és megismerhetitek egymást

Az, hogy sokszor csak profilkép alapján ismeritek egymást, sokkal izgalmasabb, sejtelmesebb. Ilyenkor az ember könnyebben is megnyílik a másiknak, hiszen az online ítélkezést valahogy könnyebben feldolgozzuk, mintha szemtől szemben utasítanak vissza.

Épp ezért sokszor lehet őszintén beszélgetni a másikkal, és mire személyesen is találkoztok már kialakul egy bensőséges viszony. Ezzel pedig elkerülhetőek a hagyományos randi során bizony sokszor felbukkanó kínos csendek.

#3 Levetkőzheted a szégyenlősséget, a gátlásaidat

Ha randiztál már valaha (mármint a hagyományos, módon face to face), akkor már biztosan te is átélted a remegve izzadást, és az inkább leérettségizek még egyszer, csak ne kelljen már találkoznom vele érzését. 

Ez egyszerre bombasztikusan jó, és pusztítóan rossz érzés – szóval rettenetesen stresszes – és bizony ezt nem mindenki viseli jól.

Vannak, akik egész egyszerűen könnyebben el tudják engedni magukat online, és sokkal inkább önmaguk, mint amikor szemtől szembe kell beszélgetni valakivel. Nekik szintén jó választás lehet az online társkeresés.

Az online társkeresésnek is vannak hátrányai

Az online ismerkedés hátrányai

Persze nem minden fekete vagy fehér: az online randizásnak is megvannak a hátulütői.

#1 Nem biztos, hogy élőben meglesz a kémia

Lehet egy algoritmus bármennyire is kifinomult, az emberek közti kémia egy teljesen más tészta. Sajnos megvan az esélye annak, hogy online nagyon jót csevegtek egymással, és később ez a kémia aztán ott is reked a digitális térben.

#2 Gyakran túl nagyok az elvárások… aztán jön a pofára esés

Előfordulhat, hogy az a valaki, akivel beszélgetsz egy 15 évvel ezelőtti profilképet töltött fel magáról. (Vagy egy színészét. Nem is hinnéd hány Tom Cruise akar csajokat felszedni a neten!)

Ráadásul online akarva akaratlanul is kialakulhat egy plátói szerelem. Teljesen belehabarodsz abba az (egyébként nem létező) személybe, akivel beszélgetsz, és nem létező képességekkel ruházod fel. 

Hidd el, hogy ez teljesen hétköznapi dolog, szinte minden online randizó beleesik legalább egyszer ebbe a hibába. Ez ellen sajnos nem lehet mit tenni, hiszen az agyunknak nehéz parancsolni – de érdemes résen lenni.

Már csak azért is, mert rengeteg ragodozó reménykedik abban, hogy prédára talál. A szexuális ragadozók pedig leginkább férfiak, így nőként különösen óvatosnak kell lenned, hogy kivel találkozol. Mindig publikus, forgalmas helyet válassz első randi helyszínéül és ne menj fel később sem a szobájába.

Ha lehet, csekkold le minél több közösségi média felületen, hogy kivel találkozol majd, hiszen könnyen lehet, hogy már ezzel is megkíméled magad a csalódástól.

#3 Megtalálhatnak olyan emberek is, akikkel eszed ágában sem lenne szóba állni

Igen, a cyberbullying vagy hagyományosabb nevén online zaklatás bizony szintén létező (és nagyon gyakori) probléma. Főleg az identitászavaros, magányos férfiak tudják lejáratni magukat, persze azért a hölgyeket sem kell félteni.

Szóval megtalálhatnak olyan emberek is, akikkel egyébként nem hogy nem ülnél be kávézni, de ha meglátod őket, még a villamos másik végébe is átsétálsz, biztos ami biztos alapon.A biztonság kedvéért vigyél magaddal természetes potencianövelőt, ki tudja mikor kell.

Az online randizás tehát lutri, így leginkább azoknak ajánlott, akiket már a hagyományos randi gondolatától is lever a víz, és jobban kommunikálnak online.

A hagyományos társkeresés előnyei

Randizás a hagyományos módon? Miért is ne?

Egyébként, ha kellően nyitott és laza vagy, akkor az offline ismerkedés lehet, hogy sokkal jobban fekszik neked.

#1 Már az első pillanatban tudod, hogy megvan-e a kémia

Vannak azok a bizsergető pillanatok, amikor egyből tudod, hogy ő az, aki kell neked. Ez lehet egy mosoly, egy nézés vagy csak az, ahogyan hozzád ér – nem biztos, hogy egyáltalán meg tudod határozni, mi is ez valójában. (Kémia.)

#2 Nem érhet csalódás

Ha látod, hogy kihez mész oda, milyen a hangja, milyen a kisugárzása, milyen az illata, a humora, akkor egész egyszerűen nem érhet meglepetés. Persze elsőre igyekszik mindenki a legjobb arcát mutatni, az offline ismerkedés mégsem akkora zsákbamacska, mint az online.

#3 Lehet duplarandi, és csökkentheted a nyomást

A hagyományos randik esetében a programok szinte korlátlanok: mehettek sétálni, beülhettek kávézni – vagy akár lehet duplaranditok is, amivel oldottabbá teheted a hangulatot. Valentin napon még jobb!

Az offline ismerkedés hátrányai

A hagyományos randi hátrányai

#1 Azok a kínos csendek…

Ha nincs meg a wow-élmény, hanem inkább a telefont nyomkodjátok, mintsem hogy egymással beszélgessetek, akkor valószínűleg nem lesz több randi. Ezek a kínos csendek tényleg kínosak tudnak lenni, ilyenkor a legegyszerűbb, ha megköszönöd a randit és megbeszélitek, hogy ez bizony nem fog működni.

#2 Jobban fáj, ha elutasítanak

Persze ez az elutasítás jobban fáj, mintha online „mondaná valaki a szemedbe”. Online sokkal kisebb a súlya, hiszen nem látod a csalódottságot, ráadásul ha visszautasítanak, egyszerűen elteszed a telefont, és nem írsz vissza.

Offline viszont nincs menekülés, nem teheted meg, hogy lefagysz és nem válaszolsz, ez pedig bizony ijesztő lehet. Sokan már az elutasítás puszta gondolatától is Dunának mennének, így inkább maradnak a biztonságosabb, online ismerkedésnél.

#3 Nincs rá időd, és nem tudod, hogy kezdd el

Talán a legnagyobb probléma a hagyományos ismerkedéssel, hogy az embernek alig van rá ideje, ha pedig van, akkor sem tudod, hogy hol is kellene elkezdeni. Beiratkozol társastáncra? Elmész edzeni? Vagy egy buliban érdemes inkább próbálkozni? 

Sajnos kevés olyan hely van manapság, ahol ismerkedni lehet – és bizony ezért is egyre inkább elterjedt az online társkeresés. Ha a szíved nem húz egyik, vagy másik felé, akkor érdemes a kettőt egyszerre gyakorolni, mert nem tudhatod, mit hoz a jövő. 

Lehet, hogy álmaid pasija/nője éppen rád ír majd Tinderen, de az is lehet, hogy egy koncerten koccantok össze. Mindenesetre kitartónak kell lenned és ne feledjétek: sose hagyjon el benneteket a remény.

Nagy Attila- eromaxplus potencianovelo tabletta - X- Zone Kft.

Nagy Attila X-Zone Kft Ügyvezető

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát,kezelést és nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM az X-Zone Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!  

https://www.linkedin.com/in/attilanagypotencyandsexexpert/