Szex, drog és rock’n’roll. A filmekben ez a hármas nagyon jól működik (és valószínűleg az olyan rocklegendáknál is, mint a Stones-tagok), azonban a hétköznapi életben a szex és a drog nem fér meg egymás mellett.

A drogoknak ugyanis az a furcsa szokása, hogy a libidóra jó hatással vannak, de az erekcióra már kevésbé – ami valljuk be, azért elég frusztráló lehet.

A cikkben most eltekintünk a keményebb narkotikumoktól és a hétköznapi(bb) cigi és alkohol kombóra összpontosítunk majd. Viszont a kettőt érdemes különválasztani, hiszen más és más a hatásmechanizmus.

Hogyan hat a cigaretta a szexuális együttlétekre?

“Csak napi 1-2 szálat szívok el.” “Csak akkor cigizek, ha iszok.” 

A fenti mondatok nagyon ismerősen hangozhatnak, hiszen sokszor halljuk ismerősöktől – vagy épp a saját szánkból. Pedig, a kutatások szerint, már napi két szál cigaretta után is enyhébb lesz a merevedés.

A cigi ugyanis súlyosan károsítja az érrendszert, és a hajszálerek beszűkülnek. Emiatt kevesebb vér jut a nemi szervekbe – és tulajdonképpen az összes “áldásos hatás” ezzel hozható összefüggésbe.

Így hat a cigarettafüst a nőkre

Szex közben mind a férfiak, mind a nők nemi szerve megtelik vérrel. A nikotin pedig összeszűkíti az ereket, így a sem a csikló, sem a hüvely nem lesz olyan érzékeny, mint kellene.

Mindezek mellett ráadásul gátolja a női nemi hormonok termelődését is. Így az évekig, évtizedekig dohányzó nőknél megfigyelhető, hogy maszkulinabb (férfiasabb) a testalkatuk.

A dohányzó nőknél a menstruáció is erősebb, és kétszer nagyobb a meddőség kockázata, mint a nemdohányzók esetében.

És így hat a férfiakra

A dohányzó férfiak körében gyakori az impotencia, hiszen a nikotin jelentősen megszorítja a véredényeket. Egy kutatás szerint, amiben 118 impotenciával küzdő személyt vizsgáltak, 108 dohányzott. Habár a minta kicsi volt, nem nehéz felfedezni a kettő közötti összefüggést.

A nikotin ráadásul roncsolja a spermiumokat is, így kevesebb és torzabb hímivarsejt található az ondóban.

Azonban sokkal nagyobb baj, hogy a cigizés általában az alkoholfogyasztással is együtt jár, ami még tovább erősíti a roncsoló hatásokat.

Az alkohol önbizalmat ad, de libidót nem, így nincs jó hatása a szexre

Az alkohol hatása a szexre – bátorít, de nem juttat el a csúcsra

Talán nem mondok újat azzal, hogy az alkohol oldja a gátlásokat. A szép nőket még szebbnek látjuk, a világ pedig egy határtalan, lehetőségekkel teli, csodás hely lesz. Persze az elfogyasztott sörmennyiséggel arányosan megnő az önbizalmunk is, így sokkal könnyebben ismerkedünk, és fekszünk le idegenekkel.

Igen ám, azonban fejben (és filmekben) ez sokkal másképp zajlik, mint a valóságban. A különböző italok különböző módon hatnak, ráadásul hiába jutunk el az ágyig, sok esetben sem a nők, sem a férfiak nem képesek eljutni az orgazmusig. 

Hogy miért? 

Nos, ehhez egy picit ismét meg kell vizsgálni a férfi és a női test csodáit.

Nők: nem biztos, hogy nő a libidó, de biztos, hogy érzéketlenebbek

Minden nő más és más. 

Van, akinek a pia segít ellazulni és kikapcsolni az agyát, emiatt pedig sokkal jobban a pillanatnak képes élni, és a szexre, a vágyra koncentrálni. Mások azonban elfáradnak tőle, és az ágyról nem a lepedőgyűrés, hanem egy kiadós alvás jut eszükbe.

A másik probléma, hogy hiába van libidó, ha fizikailag képtelen felizgulni. Az alkohol ugyanis egyrészt kiszárítja a bőrt, amitől már a behatolás is fájhat, másrészt pedig a csikló és a hüvely környéke érzéketlenné válik. 

Ez azért van, mert az alkohol tompítja a fájdalomért-, és az élvezetért felelős receptorokat. Ha előfordult már, hogy beütötted valamidet részegen, és csak másnap fájt, akkor ez emiatt van.

Ráadásul az ember ilyenkor sokkal felelőtlenebbül szexel: elfelejt gumit húzni, és ha nőként nem szedsz fogamzásgátló tablettát, könnyen teherbe eshetsz.

Azonban, kis százalékban, előfordulhat, hogy egy nagyon is jó szexben lesz részed, ez azonban nagyon sok mindentől függ. A partnertől, a lelkiállapotodtól, és az elfogyasztott ital mennyiségétől is.

Férfiak: önbizalom a maximumon, az erekció viszont zéró

A férfiak már jóval nagyobb hendikeppel indulnak. Az alkohol ugyanis amennyi önbizalmat ad, annyit vesz el az erekcióból. Ez persze eléggé frusztráló lehet, hiszen hiába kívánják a nőt, nagyon sok esetben nem képesek fenntartani az erekciót huzamosabb ideig, orgazmusra pedig szinte egyáltalán nincs esély.

Ez azért van, mert az alkohol ugyan kitágítja az ereket, így a pénisz képes megtelni vérrel, azonban az izmok már nem tudnak összehúzódni, így a vér kiáramlik. Ráadásul a receptorokat a férfiak esetében is blokkolja az alkohol, így sokkal kevésbé érzik intenzívnek a hüvelybe hatolást. 

Mivel az elélvezéshez tartós ingerre van szükség, így a kettő együttes hatása miatt nagyon ritka, ha egy férfinak orgazmusa van egy részeg együttlét során.

Segít-e ilyenkor a potencianövelő?

A természetes potencianövelők – mint amilyen az Eromaxplus is -, hatása nem olyan hatékony az alkoholfogyasztás során. Amennyiben csak 2-3 pohár bort iszol, még nem probléma, azonban a mértéktelen alkoholizálás miatt a gyógynövények nem tudják kifejteni a hatásukat.

Ebben az esetben tehát nem érdemes potencianövelőt bevenni, mert csak felesleges pénzkidobás.

Mint sok esetben, most is a tudatosságon kell, hogy legyen a fő hangsúly. Amennyiben szeretnél az éjszaka folyamán szexelni valakivel, figyelj oda arra, hogy csak annyi alkoholt igyál, hogy feloldd a gátlásaidat. Mellette persze ügyelj arra, hogy sok vizet igyál. A dohányzást pedig igyekezz teljes mértékben elkerülni – és akkor borítékolható a siker.

Kell egy kis extra a jobb erekcióhoz?

Az eromaxplus potenciatabletta segíthet!

A cikket írta: Nagy Attila az X-Zone Kft. alapítója és az EromaxPLUS potencianövelő kizárólagos forgalmazója.

https://www.linkedin.com/in/attilanagypotencyandsexexpert/

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát,kezelést és nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM az X-Zone Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!