Erekciós probléma összefügg-e a termékenységgel? Erekciós zavarokkal küzdő férfiakban gyakran felmerül a kérdés.

Vajon hogyan hat a problémájuk a nemzőképességre.

Ha Te is merevedési problémákkal küzdesz, vagy már túl van egy ilyen erekciós problémán és gyermeket szeretnél, akkor egy spermaszámlálás választ adhat a kérdéseidre. Akkor is érdemes egy ilyen vizsgálatot elvégeztetni, ha majd csak a jövőben szeretne gyermeket, de bizonytalan a nemzőképességével kapcsolatban.

Potencia megőrzése és a spermaszám:

A potencia megőrzése és az erekciós probléma elkerülése  a férfiaknál nagyon fontos dolog.
A legfontosabb, hogy meg tudja őrizni az egészséges potenciát akkor:

– egészséges ételeket kell fogyasztani
– rendszeres testmozgás
– kerülni kell a stresszt
– túlsúly leküzdése is segíthet a potencia problémák megoldásában. — dohányzás abbahagyása
– túlzott alkoholfogyasztás

Ha ezeket a rizikófaktorokat elhagyod, akkor nagyobb eséllyel tudod megőrizni a potenciád és nem lesz erekciós probléma.

 

sperma vizsgálat

Sperma mennyisége:

A sperma mennyisége függ attól is, hogy milyen életmódot folytatunk, illetve a szexuális tevékenység mikor volt utoljára.
A szervezetben lévő vitaminok, ásványi anyagok mennyisége is meghatározza a sperma mennyiségét és számát.
Az étkezési szokások és befolyásolhatják a sperma mennyiségének változását. A cink és aminosavak fogyasztása segíthet a spermaszám növelésében.

Spermaszámlálás:

A spermaszámlálást is tabunak tartják a férfiak sok más vizsgálat mellett. Nem szívesen fordulnak vele orvoshoz. Furcsa és szokatlan még a gondolat is, hogy a spermájuk egy kis műanyag tartályba kerüljön és idegenek vizsgálgassák. A szexnek vagy akár a maszturbációnak másképpen kellene végződnie: kellemesen, szenvedéllyel, de nem úgy, hogy egy műanyag tartályba próbálja erőltetni az értékes spermiumokat.

Mindenesetre megnyugtathatok minden férfit, hogy sajnos manapság ez már egy mindennapos rutinvizsgálatnak számít. A megváltozott életmód, a helytelen táplálkozás, a testmozgás hiánya, a stressz, és a karrierista nézetek, életcélok üldözése miatt egyre inkább növekszik a terméketlen párok száma. Ezt a terméketlenséget a férfiaknál ezzel az egyetlen módszerrel lehet vizsgálni.

Hogyan is zajlik a vizsgálat?

Először is fel kell keresned egy urológus szakorvost, aki elvégzi, vagy elrendelheti a vizsgálatot. A mintaadás előtt 3-5 nap önmegtartóztatást kell gyakorolnod a megfelelő mintához. Fontos, hogy előtte egy hónapig ne legyél beteg, ne szedj antibiotikumot és kerüld a túl magas hőmérsékletet (pl forró fürdő), mert ezek befolyásolhatják a kapott eredményt. A mintát az orvosnál egy külön erre a célra felszerelt (magazinok, videók) helységben is adhatja, vagy akár otthonról is beviheti. A lényeg, hogy amikor az orvosnak
odaadod, akkor az ne legyen 1,5-2 óránál régebbi.

Mit vizsgálnak?

A beadott sperma minta kiértékelése 1-2 hétig tart. A legmeghatározóbb érték a spermiumok
száma, mozgásuk sebessége (mobilitása) és alakja.
A normális mennyiség minimum 13-15 millió sperma milliliterben. A mintában a mozgó ivarsejteknek legalább 40%-a mozogjon, és minimum 6-7%-nak tökéletesnek kell lennie.. Ha mindezek megvannak, csak akkor lehet kijelenteni, hogy biztosan termékeny.
Amikor megkapod az orvostól az eredményeket, akkor az orvos elmagyarázza és kiértékeli azt. Ha valamely érték nem megfelelő, akkor sem kell elkeseredni, léteznek a termékenységet fokozó vitaminkészítmények és egyéb módszerek. Ezekről az orvosa úgyis tájékoztatni fog és ha szükséges egy kontrollvizsgálatot is kérhet.

Tudta? sperma vizsgálat

Tudtad?

Az egyik legfontosabb termékenységnövelő vitamin, ami a férfiaknak és nőknek is egyaránt hatásos az a D-vitamin.
Egyes gyógynövények és természetes afrodiziákumok is növelhetik a férfiak nemzőképességét, amellett, hogy jótékony hatással vannak a potenciájukra.Az eromaxplus potencianövelő tabletta is segíthet.

potencianövelő 3 doboz

Potencia és sperma mennyiségémek növelése!

Az eromaxplus potenciatabletta növelheti a spermaszámot a benne lévő természetes összetevőknek köszönhetően.