Hol termelődik a tesztoszteron?

Nem igaz, hogy csak a macsó férfiak sajátossága a magas tesztoszteronszint. Mindenkinek szüksége van rá. De miért is olyan fontos? Vajon hol termelődik a tesztoszteron?

A tesztoszteron egy olyan hormon, amely férfiakban és nőkben egyaránt megtalálható. Elsősorban támogatja a férfiak spermiumtermelését, fokozza a nemi vágyat, szabályozza az izom- és csonttömeg fejlődését, a zsírlerakódást, az arcszőrzetet, a megfelelő energiaszintet, és még a hangulatot is befolyásolja. 

Hol termelődik a tesztoszteron?

Férfiaknál a tesztoszteron a herékben termelődik, válaszul az agy agyalapi mirigye által kibocsátott hormonokra. A nők esetében a petefészkek termelik, de alacsonyabb szinten, mint a férfiaknál. Azonban mindkét nemnél azonos funkciókért felelős. A tesztoszteronszint egyénenként eltérő, nehéz megállapítani, mi a megfelelő mennyisége. Kiváló potencianövelő készítményeink megoldást nyújthatnak a férfiaknál fellépő esetleges problémákra.

csak nalunk
potencianövelő kapszula 2 doboz
Most kedvezményes áron:

13.990Ft

2 doboz EromaxPlus® potencianövelő kapszula Árkedvezmény + Ingyenes szállítás

Rendelj 2 doboz EromaxPlus® potencianövelő kapszulát kedvezményesen. A legjobb termék minden olyan férfi számára, akik a szexuális élet javítására törekszenek. A szexuális zavarokkal még nem küzdő férfiak esetében is javulhat a szexuális teljesítmény a termék hatására.

1 dobozban 10 db kapszula

Az alacsony tesztoszteronszint tünetei

A férfiaknál aggodalomra adhat okot, ha alacsony a szintje, főként, ha valaki már negyven felett jár. Ilyenkor ugyanis évről évre nagyjából 1-2%-kal csökken a hormon termelése. Érdemes ekkor figyelnie a következő intő jelekre:

  • Depresszív hangulat vagy levertség. 
  • Csökkenő érdeklődés a fizikai aktivitás iránt. 
  • Koncentráció, fókuszáltságvesztés. 
  • Állandósuló fáradtság és levertség, vagy az alvás minőségének romlása. 
  • Sérülésveszély is fennáll a csökkenő tesztoszteronszint esetén, a romló alacsony csontsűrűség miatt. 
  • Az izomtömeg is fogyásnak indulhat, ellentétben a megnövekedő a testzsírral.

Az olyan életmódbeli tényezők, mint a rendszeres alkoholfogyasztás, a túlsúly vagy az alváshiány felgyorsíthatják a romlását. Számos egészségügyi tényező, betegség, orvosi kezelés is elősegíti a csökkenését.

Ami talán elsőre a leginkább szembetűnő és lelkileg fájdalmas lehet egy férfi számára, az a csökkent libidó. A lassan eltűnő nemi vággyal fellépő merevedési problémák sokak életét keserítik meg és okoznak önbizalomvesztést.

Magas tesztoszteronszint:

A magas tesztoszteronszint, vagyis a férfi nemi hormon túlzott jelenléte a szervezetben számos tünetet okozhat. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek a tünetek nem mindig egyértelműen és mindenkinél jelentkeznek, és az egyéni reakciók is eltérhetnek.

  1. Fizikai jelek:
    • Akne: A magas tesztoszteronszint serkentheti a faggyúmirigyeket, ami pattanásokhoz vezethet.
    • Testtömeg változás: Fokozott izomtömeg és csökkent testzsír arány jelentkezhet.
    • Szaporodási szervek változásai: Például nőknél mélyebb hang, férfiasabb testalkat, férfiaknál pedig túlzott szőrnövekedés.
    • Hajhullás: A fejbőrön túl is lehet szőrnövekedési problémák.
  2. Viselkedési tünetek:
    • Irritabilitás: Fokozott agresszió, türelmetlenség.
    • Fokozott versenyszellem: Nagyobb hajlandóság a versengésre, dominanciára.
    • Szexuális viselkedés változásai: Fokozott libidó, gyakran szexuális gondolatok.
  3. Egészségügyi kockázatok:
    • Szív- és érrendszeri betegségek: Magas tesztoszteronszint kapcsolatba hozható a szívbetegségek kockázatának növekedésével.
    • Májbetegségek: Például májdiszfunkciók kialakulása.

Fontos megjegyezni, hogy a tesztoszteronszintet befolyásolhatják különböző tényezők, például genetikai hajlamok, életmódbeli szokások, valamint egyéb egészségi állapotok.  Az hogy hol termelődik a tesztoszteron nem mindegy. A magas tesztoszteronszint tünetei nem minden esetben egyértelműen felismerhetők, és diagnózisukat mindig orvosi szakemberre kell bízni.

férfi klimax jelei

A tesztoszteron és a nemi élet kapcsolata

Kutatásokból arra lehet következtetni, hogy a tesztoszteron egy kémiai reakciót vált ki az agyban, amely az erekció elérését és fenntartását eredményezi. Ezért eléggé valószínű, hogy ha merevedési problémái merülnek fel, valószínűleg közrejátszik benne a csökkenő tesztoszteronszint. A vágy jelentős csökkenése, teljes elvesztése egyértelműen az alacsony tesztoszteronra utal. 

Már tudjuk, hol termelődik a tesztoszteron, ezért érdemes vizsgálatot tartani arrafelé is. Ha kissebbek, puhábbak a herék a megszokottnál, szintén a nem elegendő tesztoszteronszintről árulkodhat. 

A szervezet spermatermelő képességét is döntően befolyásolja. Hiánya potenciálisan csökkent spermiumszámot, egyes súlyos esetekben akár meddőséget is okozhat. A férfiklimax nem a barátunk, de tehetünk ellene.

Őrizze meg a tesztoszteronját!

Ha úgy érzi, már nem olyan, mint húszévesen, az természetes folyamat, ami elkerülhetetlen, ám lassítható.

Igyekezzen megőrizni a vitalitását testileg és szellemileg, sportoljon, mozogjon hetente többször. Egyen minél több keresztesvirágú zöldséget: brokkolit, karfiolt, kelbimbót. Ezek indol-3-karbinolt tartalmaznak, ami ösztrogénblokkoló folyamatai révén kedvezően befolyásolja a tesztoszteront. Ügyeljen az éjszakai pihenésre, aludjon 7-8 órát naponta.

Ha pedig már észlelte az említett jeleket? Nos, arra is van megoldás.

Az együttlétek öröme, minősége és rendszeressége fontos dolog mindenki életében. A már fennálló probléma esetén gyors megoldást kínálnak a természetes összetevőket tartalmazó kapszula és gél formátumú EromaxPlus potencianövelői termékei, hogy újra minden flottul működjön.

Nagy Attila- eromaxplus potencianovelo tabletta - X- Zone Kft.

Nagy Attila X-Zone Kft Ügyvezető

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát kezelést és nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM az X-Zone Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!  

https://www.linkedin.com/in/attilanagypotencyandsexexpert/

csak nalunk
potencianövelő kapszula 2 doboz
Most kedvezményes áron:

13.990Ft

2 doboz EromaxPlus® potencianövelő kapszula Árkedvezmény + Ingyenes szállítás

Rendelj 2 doboz EromaxPlus® potencianövelő kapszulát kedvezményesen. A legjobb termék minden olyan férfi számára, akik a szexuális élet javítására törekszenek. A szexuális zavarokkal még nem küzdő férfiak esetében is javulhat a szexuális teljesítmény a termék hatására.

1 dobozban 10 db kapszula

csak nalunk
potencianövelő kapszula 3 doboz
Most kedvezményes áron:

17.990Ft

3 doboz Eromax Plus® potencianövelő kapszula + Árkedvezmény + Ingyenes szállítás

Rendelj 3 doboz Eromax Plus® potencianövelő kapszulát kedvezményesen. A legjobb termék minden olyan férfi számára, akik a szexuális élet javítására törekszenek. A szexuális zavarokkal még nem küzdő férfiak esetében is javulhat a szexuális teljesítmény a termék hatására.

1 dobozban 10 db kapszula

csak nalunk
eromaxplus 3doboz+ 1 késleltető ingyen
Most kedvezményes áron:

18.990Ft

3 doboz EromaxPlus® potencianövelő kapszula + Késleltető spray /JoyDrops®/ + Ingyenes szállítás

 

Rendelj 3 doboz EromaxPlus® potencianövelő kapszulát+ késleltető Spray-t /JoyDrops®/ kedvezményesen. 

A Joydrops® késleltető spray egy hatásos és hosszantartó formula!

Óvszerrel is használható!

Kis helyen elfér! 10ml – Körülbelül 20-25 alkalomra elegendő!