Potenciazavar vagy impotencián azt értjük,hogy a közösülés alkalmával férfi hímvessző nem merevedik meg és bevezetés a hüvelybe nehezen, illetve nem lehetséges.

A férfi nemzőképességének azonban más okai is lehetnek. Erről itt beszéltünk. Lehet találkozni olyan esetekkel, amelyeknél a erekció bekövetkezik csak a szexuális aktus alkalmával okoz problémát az erekció elérése. Ebben az esetben részleges impotenciáról beszélünk.

Potenciazavarok fajtái a következőek lehetnek:

Csökkent nemi vágy:

Csökkenhet a férfi nemi élet utáni vágya. Először hetente egy alkalommal majd havonta egyre kevesebbszer akarja a szexuális kapcsolatot.De erőlteti sokszor a férfi, hogy partnere előtt bizonyítsa a férfiasságát, végül a szexuális vágya együtt a merevedési képesség is megszűnik. De az is lehet hogy csak a megszokott partnerrel áll fenn ez a probléma.

– A szexuális vágy fennáll de a merevedés nem százszázalékos Előfordulhat hogy amennyiben a partner segítségével sikerül a hímvesszőt bevezetni a hüvelybe, ott az erekció bekövetkezik.

– Előfordulhat ennek az ellenkezője is.

Az erekció tökéletes volt de a hüvelybe vagy közvetlen a bevezetés előtt megszűnik, az orgazmus nem jön létre.

-Az ondó kilövellés az orgazmus túl korán következik be, még a hímvessző bevezetése előtt, vagy pár másodperccel utána. Ezt nevezzük korai magömlésnek.

– Van olyan eset is amikor hosszú ideig tartó közösülés hogy szexuális szeretkezés után sem következik be az orgazmus. Ez a késői magömlés.

Nemzőképtelenség:

Nemzőképtelenségen azt értjük ha ha a férfi képtelen az utód nemzésére. Ez nem okoz semmiféle problémát csupán az ondó és a spermiumok vizsgálatával deríthető ki, hogy miért nem alkalmasak a spermiumok a gyermeknemzésre.

Az impotencia okai két fő csoportra oszthatók:

Az egyik csoportba tartozik a szervi problémák következtében létrejött impotencia.
Kiváltó okai lehetnek a fejlődési rendellenesség, külső vagy belső nemi szervek valamilyen megbetegedése, vagy az idegrendszer olyan szervi betegségei, amely a szexuális élet agyi gerincvelői központját is károsítja.

A másik csoportba tartozik az olyan impotencia, amelyeknek lelki okai vannak.Ez a pszichés impotencia.
Ezt nem a szervi problémák okozzák, hanem különböző más okok.

Elöljáróban annyit mondhatok, hogy a potenciazavarok igen kis hányadában áll fenn szervi probléma. Előfordulhat hormonális megbetegedés hogy urológiai betegség is. Esetleg a nemi szervnek valamilyen elváltozása okozza a potencia zavarokat.

Mint említettem a potenciazavar -ok nagy többségénél azonban zavar lelki eredetű. A pszichés impotencianál általában jellemzőek az éjszakai magömlés, de ha maszturbálunk mekkor erekció lép fel. A probléma akkor teljesülhet ki ha nem következik be erekció ha egy partnerrel szexuális kapcsolatra kerülne sor. Tehát ebben az esetben semmilyen erekciós zavar nincs, csak a szexuális együttlét előtt jön ez a gátlás.

Ezt az idegrendszer legfelsőbb szintű működésének zavarát jelenti. Ha nem szervi elváltozások okozzák az impotenciár, akkor kimondhatjuk ,hogy az erekciós problémák jelentős részénél is valamilyen lelki tényezők okozzák illetve teszik teljessé az impotenciát.

Potenciazavar kezelése:

Megoldásképpen mindenképpen javaslom, keresse fel orvosát, de ha egy kis önbizalomra van szüksége és szeretné megtámogatni az erekcióját, akkor használd az eromaxplus potencianövelő tablettát.

Ha maszturbálásnál, napközben vagy éjszaka erekciód van akkor nem szervi eredetű a potenciaprobléma. Ebben segíthet neked az eromaxplus.
Önbizalmat ad és természetes összetevőinek segítségével meg is támogatja az erekciót.